ICF; koçluğu, ‘Öğrencilerin, kişisel ve profesyonel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için yaratıcı bir süreç ortak olarak tanımlar.’

Öğrenci Koçluğu, yaşam koçluğu ve öğrenci koçluğun ideallerini ve temel yetkinliklerini benimser. Bu yaklaşım, öğrencileri yaratıcı ve becerikli bireyler olarak kabul ederek, lise ve üniversite öğrencileri için başarı oluşturmak için gerekli yapıyı ve stratejileri sağlar.

Öğrenci Koçluğu ve Yaşam koçluğu arasında ki fark
Öğrenci Koçu

Öğrenci koçluğunda, öğrencilerimize daha fazla sorumluluk veririz ve genellikle genel yaşam koçluğundan daha sık temas eder ve sıkı bir plana oluştururuz. Lise ve Üniversite öğrencileri ile yapılan görüşmeler, haftada en az bir kez olmak üzere, çoğu yaşam koçluğu veya yönetici koçluğu programına göre daha sık gerçekleşir.

Öğrencilerimiz ile düzenli olarak yapılan kontrol protokolü -ki bu bizzat öğrencinin talebiyle yapılır- daha fazla yapı sağlar ve daha sık olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu sıklığın periyodu öğrenci ile belirlenir.

 

Öğrenci Koçu, öğrencinin plana uyup uymadığını kontrol etmez. Öğrenci Koçu, planın başarısını destekler ve izler.

Öğrenciler için koçluk hedefleri, mevcut yaşam alanlarına göre yetişkinlerden farklı olabilir. Akademik konular, lise ve üniversite öğrencilerinin çoğunun odak noktası olabilir. Sınıflara gitmek ve yeteneklerini en iyi şekilde göstermek öğrencinin ana işi olduğundan, gündemdeki ilk madde çoğu durumda akademiktir, derslerle ilgilidir.

Öğrencilere koçluk yaparken, en önemli husus, nasıl yolda kalacağız, sistemleri, koçluk araçlarını nasıl kullanacağımızdır. Başarılı olmak için, organize olmak ve motivasyonu yüksek tutup istekli olmak en önemli kriterdir. Öğrenci Koçluğunda öğrencilerin, gençlerin hedefleriyle ilgili olarak kendilerinin seçim yapmalarına olanak sağlarız ve onların kararlarını destekleriz.

Öğrenci koçluğu üzerine odaklanan araştırma henüz cok fazla değilken bile ilk veriler öğrenci başarısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. (Bettinger and Baker, 2011; Field et al., 2010).

Lise ve Üniversite Öğrencilerinde Başarı Sağlamak İçin:

  • Hesap verilebilirlik
  • Takdir etmek
  • İzin İstemek
  • Beyin fırtınası yapmak
  • Eylemi İletmek
  • Yeniden Çerçevelemek
  • İstemek
  • Öz Yönetim (kendi kendini yönetimle ilişkilendirilebilir)

en temeldeki koçluk becerileridir.